Boekreview
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
Het is een van de meest besproken boeken op Social Media; een boek dat ik, om precies die reden, al jaren in mijn boekenkast had staan – ongelezen, stof aan ‘t verzamelen – wachtend op het moment dat ik eindelijk eens in de juiste stemming zou zijn om hem, met de volle aandacht dat het schijnt te verdienen, te kunnen lezen: ‘The Seven Husbands of Evelyn Hugo’ van Taylor Jenkins Reid.
Met een gemiddelde score van 4,45 sterren op Goodreads en StoryGraph én alle “Best books I’ve read this year” compilaties op TikTok en Instagram waar ik ‘The Seven Husbands’ in voorbij heb zien komen, waren mijn verwachtingen sky-high; geen eerlijk startpunt om een boek mee te gaan reviewen, dat geef ik toe, maar dit vooraf gezegd hebbende, ga ik dat toch wél doen ;)
Afgelopen 24 juni stond het boek van Jenkins Reid op de planning om besproken te worden met de Boekenbabbelaars (de boekenclub voor jongeren van Huis73). Voor mij eindelijk de uitgelezen kans om het boek uit mijn kast te trekken, af te stoffen, en me er volledig aan over te geven.
We beginnen ‘The Seven Husbands of Evelyn Hugo’ met een krantenartikel waarin we een eerste kennismaking hebben met fenomeen en ‘Hollywood icon’ Evelyn. Geboren in een immigrantengezin en opgegroeid in een achterstandswijk van New York, en toch uitgegroeid tot een van Hollywood’s meest besproken actrices.
Taylor Jenkins Reid heeft een erg realistische wereld gecreëerd, dermate zelfs dat ik er de neiging van kreeg om op te zoeken of Evelyn niet echt bestaan heeft! Hoewel ik dit aspect dus erg goed uitgevoerd vind, en enthousiast ben over het concept, begon het verhaal zich op een gegeven moment te veel te herhalen voor mij. Ook zijn er een aantal andere stukken storyline daarentegen die juist te veel zijn open gebleven. [Voor de lezers die het boek kennen: wat was bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van de doos vol spullen van haar vader??]
Na 62 jaar in de spotlights doet Evelyn nu, op 79-jarige leeftijd, haar verhaal. Samen met Monique Grant, een onbekende schrijfster die Evelyn heeft uitgekozen om dit verhaal te vertellen, gaat ze in gesprek. Stap voor stap verteld Evelyn haar levensgeschiedenis, over zichzelf en de mensen in haar leven, over de keuzes die ze heeft gemaakt en waarom. De volledige waarheid, haar waarheid en niet die uit de sensatiezoekende roddelbladen. Gezien het feit dat dit zo’n belangrijk aspect was van het boek, de wens van Evelyn om in haar eigen woorden haar levensverhaal te laten vertellen, was het einde van het boek voor mij een beetje teleurstellend. Het uiteindelijke Vivant artikel dat Monique schrijft, als aanleiding naar het boek dat er gaat komen, voelt voor mij niet als een waardig einde/begin van Evelyn’s verhaal waar je het hele boek naar toe aan het leven bent.
Wat ik heel mooi vind aan het boek is hoe liefde en relaties beschreven worden. Platonisch, romantisch, vriendschappelijk of vol passie, Taylor brengt het allemaal tot leven en geeft je hierdoor iets mee om over na te denken.
Om tot een conclusie te komen: ik vond het hoofdzakelijk een goed boek! Zoals ik in het begin al aangaf, had ik te hoge verwachtingen toen ik begon aan het boek, dus als jij het boek nou ook nog steeds op de kast of je TBR hebt staan, wachtend op het moment om er volledig in te kunnen duiken… Lower your expectations 😊 Dan zul je er – als je een beetje op mij lijkt – meer van kunnen genieten! <3 <3
3,75 🐉
De Boekenbabbelaars
De Boekenbabbelaars komen maandelijks bijeen – de ene maand hebben ze een inhoudelijke boekbespreking, de andere een boekenbabbels sessie.
Het is vrijblijvend, laagdrempelig én gratis, je kunt aansluiten wanneer je wilt!