Een motie in motie – Part 2
Een tijd geleden schreven we over het plaatsen van een Oetellicht in Den Bosch (wil je de motie opnieuw lezen? Scroll dan even naar het einde van de pagina!). Dit begon als grappig idee, maar het idee heeft eigenlijk bijzonder veel waarde. Niet alleen voor de stad, maar ook voor onszelf. Daarom vormt dit moment het vertrekpunt voor een avontuur.
Ondertussen ben ik druk bezig geweest met onderzoeken of dit Oetellicht daadwerkelijk geplaatst gaat kunnen worden om onze mooie stad te verrijken! Ben jij benieuwd naar onze vorderingen? Lees dan verder onder de afbeeldingen!
10 – 10 - 24 | Een zeer positieve korte update
Surprise! We hebben binnen no-time een reactie van Cityboost mogen ontvangen, en de eerste zin luidt: "Wat een leuk idee om een Oetellicht te installeren in de stad!". Onze dag kan niet meer stuk.
Er komen nog wel wat vragen naar voren vanuit Cityboost. "Hoe ver is het idee al?", "Is de aanvraag voor het indienen van een motie, of voor het installeren van het Oetellicht?" en last but not least, "Zijn er ook al ideeën over wie deze zou gaan ontwerpen?”. Logische vragen als je een dergelijk initiatief wilt realiseren.
Het beste van alles? We hebben een uitnodiging gekregen om langs te komen en in gesprek te gaan. Dit zal op 30 oktober plaatsvinden, dus stay tuned!
30 – 10 – 24 | We gaan op gesprek!
Jawel mensen, dé grote dag! We worden met open armen ontvangen in het Stadskantoor door Johan van Cityboost.
We schuiven aan tafel met een goede kop koffie en thee en leren meer over elkaar. Wie zijn wij als de Stadsreporters, wat doet Cityboost voor jongeren in de stad en natuurlijk, wat houdt het idee Oetellicht eigenlijk in? Het gesprek gaat haast vanzelf door enthousiasme van beide kanten.
Wanneer het idee en de achtergrond duidelijk zijn, beginnen we het te hebben over volgende stappen. Johan biedt aan om het idee voor te leggen tijdens een eerstvolgende vergadering. Kijk, daar worden we blij van! Hieruit zal duidelijk worden welke afdelingen binnen de gemeente relevantie hebben tot het idee en welke aspecten van het idee nog onderbelicht zijn.
Daarover gesproken te hebben, tijdens het gesprek komen ook al de nodige nieuwe gedachtes naar boven drijven. Wat wordt zichtbaar bij een rood verkeerslicht? Uh... Ja, daar hebben we nog niet over na gedacht. En natuurlijk, wie gaat het verkeerslicht ontwerpen? Gelukkig hebben we al een idee hierover!
We sluiten het gesprek af met een overzicht van taken op de korte termijn en bovenal, een positief gevoel! Woop woop! Ook al staat het verkeerslicht er nog lang niet, zo voelt het bijna wel. We hadden niet gedacht zo snel op gesprek te mogen komen en vonden het heel leuk om langs te komen.
Als we naar buiten stappen, worden we er vriendelijk aan herinnerd waarvoor we het allemaal doen. Aan onze fiets is een papiertje vastgemaakt, waaruit blijkt dat er op sommige plekken een fietsverbod geldt voor de elfde van de elfde. Carnaval komt dichterbij en dat betekent werk aan de winkel voor het Oetellicht. Immers, hoe mooi zal het zijn als op 2 maart 2025 het Oetellicht onthuld kan worden...
3 – 11- 24 | Huiswerk maken
Zoals we in de vorige update schreven, is er werk aan de winkel!
Cityboost vraagt ons om een vragenlijst in te vullen, een soort standaardformulier, zodat het idee uitgewerkt is en ook beoordeeld kan worden binnen de gemeente. Nou, dat doen we maar al te graag. Het is gelijk een goede oefening voor ons om het plan voor het Oetellicht nog scherper op papier te zetten.
Wat we in het gesprek ook al merkte, en nu weer bij het invullen van de vragen, is dat er toch nog wat open eindjes zijn. Is dat een reden voor paniek? Nee hoor. Alle overwegingen die nu in ons opkomen, zetten we ook op papier. Daar moet dus nog een ei over worden gelegd. En het broeden op dit ei, dat zullen we samendoen. Zo komen we wel ergens!
We zijn natuurlijk wat de feedback zal worden die voortkomt uit de bespreking van het idee binnen de gemeente. Dat is nog even wachten, maar we hopen over een week meer te weten en houden jullie natuurlijk op de hoogte!
Oh ja, en bij het aanscherpen van ons idee, stuitten we nog even op de naam. Eerder schreven we over het kikkerlicht en dat werd toen Oetellicht. Maarrr, dat wil natuurlijk niet zeggen dat een kikker een oetel is, of andersom. Het idee voor de naam Oetellicht is gebaseerd op de naam Oeteldonk. De kikker in het Oetellicht is een verwijzing naar het moeras, zoals de kikker dat ook met carnaval dat is, en een mooie metafoor voor de locatie van het Oetellicht, aangezien het land hier over gaat in het moerasgebied.
Oetellicht
Wil jij terugkijken op onze weg richting het Oetellicht tot nu toe?